ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

We Wearth It- Αθλητισμός για την κλιματική αλλαγή

Αθλητισμός για την κλιματική αλλαγή, είναι ένα κίνημα που χρησιμεύει ως πρόσκληση για όλους να εργαστούν με σεβασμό και αριστεία προς την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο στόχος μας γι αυτή την εκστρατεία ήταν να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα μέσα από την συμμετοχή αθλητών για την κλιματική αλλαγή, την περιβαλλοντική προστασία και την διατήρηση των ωκεανών.

Η εκστρατεία ξεκίνησε στισ 16 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2021. Τα συνολικά αποτελέσματα που συλλέχθηκαν μέσω της εφαρμογής Strava, είναι τα κάτωθι:

  • 18 αθλητές
  • 427 δραστηριότητες
  • 5120 χλμ
  • 441 ώρες προπόνησης

Τα ονόματα των αθλητών είναι: Λυδία Παπανδρέου, Αρμάνδος Λινάρδος, Πάνος Σινόπουλος, Γιώργος Ελευθεριάδης, Γιώργος Μυζάλης, Zoe Rat, Φάνης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κουρούμαλος, Marija Mia Nicolic, Νίκη Μπελαδάκη, Ορέστης Παντελής Αγγουριδάκης, Αναστάσιος Μουστάκης, Κώστας Ταουκτσής, Γιώργος Διαλεκτός, Κωστής Επιτροπάκης, Waleed Dawa, Ελένη Χατζημήτσου. 

Η απόσταση που καλύφθηκε ισοδυναμεί χιλιομετρικά με την απόσταση από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι της Νορβηγίας, που είναι το Βορειότερο σημείο της Ευρώπης! Πόσο απίστευτο είναι αυτό;

Η αρχική μας δέσμευση για την εκστρατεία αυτή ήταν, να μαζευτούν τόσα απορρίμματα από τις δράσεις μας, όσα αντίστοιχα χιλιόμετρα καλυφθούν. Άρα ο επόμενος μας στόχος είναι να συλλεχθούν 5120 κιλά απορριμμάτων!

Σας ευχαριστούμε όλους για την ενεργή συμμετοχή σας και την στήριξη!

Cumulatively small decisions, choices, actions, make a very big difference.

-Jane Goodal-