Καθαρισμοί βυθών- ακτών

Βιώσιμοι αθλητικοί αγώνες

Ενίσχυση Ανακύκλωσης

Αντικατάσταση των πλαστικών μιας χρήσης

Η ιστορία μας

Προερχόμαστε από ναυτική οικογένεια και η καταγωγή μας είναι από την Κρήτη, που περιβάλλεται από όμορφες παραλίες και κρυστάλλινα νερά, έτσι από την παιδική μας ηλικία μάθαμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τη θάλασσα.  

Το καλοκαίρι του 2018, αρχίσαμε να απεικονίζουμε ένα από τα έργα που είχαμε στο μυαλό μας εδώ και πολύ καιρό. Το όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση που να επικεντρώνεται στην πλαστική ρύπανση και πώς μπορούμε να την αποτρέψουμε και να την εξαλείψουμε μέσω προληπτικών και βιώσιμων ενεργειών. 

Αποφασίσαμε να ονομάσουμε τον οργανισμό ως π³, πήραμε την έμπνευση από το ελληνικό γράμμα π και τις 3 αγγλικές λέξεις που ξεκινούν με το γράμμα P, Plastic (πλαστική)- Pollution (ρύπανση)- Prevention (πρόληψη).

Ανήκουμε στην κοινότητα που πιστεύει ότι η πλαστική ρύπανση μπορεί να αποφευχθεί εάν ενεργήσουμε συλλογικά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλλαγή ξεκινάει από εμάς. Θα ενεργήσουμε για ένα βιώσιμο μέλλον, όχι μόνο με το να σκεφτόμαστε πώς να εξαλείψουμε τις ζημιές που προκαλούνται στο περιβάλλον από την πλαστική ρύπανση, αλλά δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, με λιγότερα πράγματα!

Κοινωνική ευαισθητοποίηση

Ενίσχυση Ερευνών

Δράσεις

Συλλογική προσπάθεια

Τι κάνουμε...

Δράσεις

Οι δράσεις μας έχουν ως κύριο στόχο την εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης από τους ωκεανούς μας και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν από τη ρύπανση αυτή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από καθαρισμούς βυθών και ακτών, την εκπαίδευση της νέας γενιάς στο σχολείο και μέσω του αθλητισμού, την διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων και την προώθηση εναλλακτικών βιώσιμων λύσεων αντί της χρήσης πλαστικών. 

Βιώσιμοι Αθλητικοί Αγώνες

Ο αδερφός μου κι εγώ, σαν Συν-ιδρυτές της π³,, περάσαμε το ήμισυ της ζωής μας στον υγρό στίβο. Ο αδελφός μου ήταν αθλητής υδατοσφαίρισης, κι εγώ αθλήτρια συγχρονισμένος κολυμβητής και αργότερα μπήκα στην κολυμβητική ομάδα. Ήμουν μέλος της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας και στα δύο αθλήματα για σχεδόν 10 χρόνια. Τώρα συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις ανοιχτής θάλασσας και μέσω των δράσεων μας θέλουμε να συνδυάσουμε την αγάπη μας για τον αθλητισμό και τη φροντίδα μας για τους ωκεανούς, διαδίδοντας την δημιουργία βιώσιμων αθλητικών εκδηλώσεων.

Η βιώσιμη ανάπτυξη σε τρεις πυλώνες: τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός γεγονότος. Η βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να είναι ενσωματωμένη και όχι μία ξεχωριστή διαδικασία, πρέπει να αφορά την ουσία των διαδικασιών μιας επιχείρησης, η βιωσιμότητα πρέπει να τοποθετηθεί στην καρδιά των αθλητικών οργανώσεων. 

Η αποστολή μας είναι να προωθήσουμε και να χτίσουμε το πλάνο βιωσιμότητας του αγώνα σας, να εξαλείψετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα, να ενισχύσετε στην τοπική κοινότητα και να υποστηρίξετε την κυκλική οικονομία του αγώνα σας.

Meet our Team

Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη

Co-Founder CEO

Ορέστης- Παντελής Αγγουριδάκης

Co- Founder CFO

Maria Maragkaki

Digital Marketing Director

Panos Sinopoulos

Business Development & Volunteers Director

Konstantinos Karanikos

Procurement Director

Nikos Sfakianakis

Volunteers Coordinator